Asosiasi Besi sareng Baja Cina: Saluyukeun struktur produk ékspor sareng nyaring impor sareng tarif ékspor produk baja nagara kuring

Dina raraga masihan langkung saé pikeun tujuan ngalayanan industri baja sareng perusahaan anggota panitia kerja propésional Asosiasi, sareng ngabantosan transformasi industri sareng ningkatkeun sareng pangembangan anu saé, dina kaping 19 Méi, Pasar Asosiasi Industri Besi Tiongkok sareng rapat anggota kaopat Komite Koordinasi Impor sareng Ékspor diayakeun di Shanghai Convened.

Pamingpin anu aya hubunganana ti Biro Ubar Perdagangan Menteri Dagang ngiringan dina rapat éta. Perusahaan produksi besi sareng baja sapertos Baowu, Anshan Iron and Steel, Shagang, Shougang, Hegang, Benxi Iron and Steel, Baotou Iron and Steel, Japan Steel, Yonggang sareng perusahaan produksi besi sareng baja sanésna anu ngurus impor sareng ekspor pamasaran sareng baja khusus sareng asosiasi industri sanés. Sareng langkung ti 70 wawakil anu sumping dina rapat éta.

General Manager Baosteel Sheng Genghong ngucapkeun sambutan. Anjeunna nunjukkeun yén dunya ayeuna ngalaman parobihan ageung anu teu katingali dina saabad. Industri baja ngagaduhan kasempetan sareng tantangan. Éta kawajiban industri waja pikeun nangkep tahap pangwangunan anu anyar, nerapkeun konsép pangwangunan anyar, ngawangun pola pangwangunan anu énggal, sareng ngajaga kalancaran ranté industri.

Pasamoan milih sareng ngaluluskeun "Peraturan Kerja di Pasar Asosiasi Besi sareng Baja China sareng Komite Koordinasi Impor sareng Ékspor", sareng anggota kapilih sési kaopat Komite Koordinasi Pasar sareng Impor sareng Ékspor, kalebet ketua, wakil diréktur, sareng sekretaris eksekutif. . Sheng Genghong, umum manajer Baosteel Co., Ltd. ti Baowu Group, kapilih salaku ketua Komite Koordinasi Pasar sareng Impor sareng Ékspor.

Sheng Genghong ngadamel laporan damel atas nami panitia, marios sareng nyimpulkeun padamelan utama sareng prestasi panitia harita, sareng nganalisis kaayaan ayeuna sareng masalah anu aya di pasar impor sareng ekspor baja. Anjeunna negeskeun yén panitia damel kedah masihan pinuh peran perusahaan anggota dina léngkah salajengna, nguatkeun bursa sareng ngabagi inpormasi industri komprehensif sapertos kawijakan sareng tren industri, ningkatkeun kamampuan pikeun ngalayanan anggota, sareng tepat waktos ngagambarkeun tuntutan ti parusahaan anggota; ngabantosan perusahaan anggota pikeun ngarobih struktur produk ékspor sareng nguatkeun pasar. Daya saing; Nyayogikeun dukungan pikeun perusahaan anggota pikeun ngaoptimalkeun tata ruang perdagangan luar negeri sareng ngatur strategi pemasaran dina waktos anu pas; aktip ngaréspon inisiatif "Sabuk sareng Jalan" sareng mangpaatkeun kasempetan panandatanganan sareng asup kana "Perjanjian RCEP" pikeun terus ngembangkeun pasar berkembang; babarengan ngajaga Orde pasar anu séhat sareng tertib sareng kapentingan perusahaan anggota.

Luo Tiejun, wakil ketua Asosiasi Besi sareng Baja, ngahadiran rapat éta. Dina biantarana, anjeunna ngucapkeun tahniah ka sutradara anu nembé kapilih, wakil diréktur sareng sekretaris eksekutif tina panitia damel, sareng negeskeun prestasi pagawéan panitia. Anjeunna nunjukkeun yén komite propésional tiasa ngabantosan nutup hubungan antara perusahaan sareng asosiasi, sareng ngabantosan mendakan sareng ngarengsekeun masalah masalah perusahaan dina waktos anu tepat. Éta ngandung prinsip dasar ngandelkeun perusahaan, ngandelkeun anggota, sareng perusahaan pikeun ngajalankeun asosiasi. Éta mangrupikeun palayanan anu langkung saé pikeun anggota, Dina industri palayanan, peran penting pakaitna salaku jembatan sareng hubungan antara pamaréntah sareng anggotana tiasa langkung dilakukeun.

Luo Tiejun nekenkeun yén ku perluasan skala produksi baja sareng volume bisnis, bottlenecks sumberdaya sareng tekanan lingkungan parantos beuki kuat pikeun ngawangun kendala anu penting dina pamekaran baja masa depan Cina, sareng mangaruhan pisan kana kuantitas, ragam sareng struktur impor baja. sareng ékspor. pangaruh. Nyanghareupan kaayaan anyar kalayan ningkatna paménta pasar, kendala kana sumber daya sareng lingkungan, sareng sarat pikeun pangembangan héjo, padamelan panitia masih panjang jalan sareng pinuh ku tantangan-tantangan anyar. Pikeun léngkah salajengna tina panitia damel, anjeunna ngajukeun sarat khusus: kahiji, perusahaan ageung kedah maénkeun peran pamimpin, nyandak tindakan proaktif, sareng sacara efektif maénkeun peran panitia; kadua, nguatkeun disiplin diri, sareng matuh kana undang-undang sareng peraturan pikeun ngamajukeun stabilitas pasar sareng kaséhatan; katilu, perencanaan sakabéh. Ngalaksanakeun klasifikasi barang pajeg sareng ngamajukeun ékspor produk tambah nilai tinggi; kaopat, perhatoskeun pisan kana kamajuan "mekanisme pangaturan wates karbon" Uni Éropa, sareng diajar pangaruh tarif karbon mimiti; kalima, nanganan hubungan antara ubar perdagangan sareng ningkatkeun daya saing perusahaan, sareng ngamajukeun perdagangan luar negeri baja Pangwangunan kualitas luhur.

Dina rapat khusus salajengna, Wakil Komisaris Lu Jiang tina Biro Ubar Perdagangan Menteri Perdagangan, Hu Wei, saurang investigator tingkat kadua Departemen Internasional Kamentrian, sareng Jiang Li, pimpinan analis Besi sareng Baja Asosiasi, masing-masing ngabahas kaayaan sacara umum sareng rekomendasi padamelan nyanghareupan padamelan padamelan nagara kuring, sareng RCEP Éta ngenalkeun sareng nganalisis kasempetan énggal industri baja China, pandangan pasar baja dunya, sareng pangaruhna kana impor sareng ékspor baja China.

Dina simposium anu diayakeun di soré, para pamilon ngadiskusikeun sareng silih tukeur pandangan ngeunaan dampak sareng réspon penghapusan kawijakan rébat pajeg ékspor, kaayaan ékspor baja sareng prospek pasar luar negeri, sareng pangalaman sareng saran dina ngatasi gesekan perdagangan. Peserta satuju yén klasifikasi barang pajak mangrupikeun padamelan anu penting sareng jauh. Perlu ditinjau sacara komprehensif ngeunaan kaayaan ékspor produk-produk baja high-end, ngabandingkeun setélan barang-barang pajak pikeun produk-produk baja di nagara maju, sareng sacara sistematis ngajukeun pikeun nyaring nagara kuring dumasar kana sipat fisik sareng komposisi kimia produk. Rencana pikeun impor sareng ékspor tarif beusi sareng produk baja, sareng dina dasar ieu, masihan rekomendasi ka departemén pamaréntah anu aya hubunganana. Peserta ogé masihan payun harepan sareng saran pikeun karya panitia ka hareup sareng asosiasi.


Pos waktos: Jun-03-2021