PMI global manufaktur 57,1% dina April, tungtung dua naékna berturut-turut

Numutkeun data anu dikaluarkeun ku Féderasi Logistik Tiongkok dina kaping 6, PMI global manufaktur dina bulan April nyaéta 57,1%, turunna 0,7 poin persentase ti bulan payun, ngeureunkeun tren dua bulan ka luhur.

Indéks komprehensif robih. PMI manufaktur global murag tina bulan sateuacanna, tapi indéks na tetep di luhur 50% salami 10 bulan berturut, sareng parantos di luhur 57% dina dua bulan ka tukang. Éta parantos tingkat anu cukup luhur dina sababaraha taun ka pengker, nunjukkeun yén tingkat pertumbuhan manufaktur global ayeuna gaduh Nanging, tren dasar pamulihan tetep henteu robih.

Féderasi Logistik sareng Pésérénsi Tiongkok nyatakeun yén dina bulan April, IMF ngaramal yén kamekaran ékonomi global dina 2021 sareng 2022 masing-masing janten 6% sareng 4.4%, anu 0,5 sareng 0,2 persentase poin langkung luhur tibatan ramalan dina Januari taun ieu. Promosi vaksin sareng kamajuan kontinyu tina kawijakan pamulihan ékonomi di sababaraha nagara mangrupikeun rujukan penting pikeun IMF pikeun ningkatkeun ekspektasi pertumbuhan ékonomi.

Nanging, kedah dicatet yén masih aya variabel dina pamulihan ékonomi global. Faktor pangaruh pangageungna nyaéta kambuh wabah. Kontrol épéktip pikeun épidemi masih janten prasarat pikeun paningkatan ékonomi global anu mantep sareng stabil. Dina waktos anu sasarengan, résiko inflasi sareng naékna hutang anu ditimbulkeun ku kawijakan moneter leueur sareng ékspansi fiskal ogé akumulasi, janten dua bahaya utama anu disumputkeun dina prosés pamulihan ékonomi global.

a1

Tina sudut pandang régional, ciri-ciri ieu dipidangkeun:

Mimiti, tingkat kamekaran industri manufaktur Afrika parantos kalem, sareng PMI parantos turun sakedik. Dina bulan April, PMI manufaktur Afrika mangrupikeun 51,2%, turunna 0,4 poin persentase ti bulan payun. Tingkat kamekaran industri manufaktur Afrika kalem handap rada ti bulan sateuacanna, sareng indéksna masih di luhur 51%, nunjukkeun yén ékonomi Afrika ngajaga tren pemulihan sedeng. Pasyarisasi kontinyu vaksinasi radang paru-paru makuta, percepatan pangwangunan zona perdagangan bébas di buana Afrika, sareng panerapan téknologi digital anu ageung nyandak dukungan anu kuat pikeun pamulihan ékonomi di Afrika. Seueur organisasi internasional ngaduga yén ékonomi Sub-Sahara Afrika laun-laun bakal asup kana jalur pamulihan. Édisi panganyarna tina laporan "Pulsa Afrika" anu dikaluarkeun ku Bank Dunia ngaduga yén tingkat pertumbuhan ékonomi di sub-Sahara Afrika diperkirakeun ngahontal 3,4% dina 2021. Terus aktip ngahijikeun kana pangwangunan ranté industri global sareng ranté nilai mangrupikeun konci pikeun pamulihan Afrika anu mantep.  

Kadua, pamulihan manufaktur Asia stabil, sareng PMI sami sareng bulan kamari. Dina bulan April, PMI manufaktur Asia sami sareng bulan sateuacanna, stabil dina 52,6% salami dua bulan berturut-turut sareng di luhur 51% salami tujuh bulan berturut, nunjukkeun yén pamulihan manufaktur Asia stabil. Anyar-anyar ieu, Forum Boao pikeun Konperénsi Tahunan Asia ngaluarkeun laporan yén Asia bakal janten mesin penting pikeun pamulihan global anu berkelanjutan, sareng tingkat pertumbuhan ékonomi diperkirakeun ngahontal langkung ti 6,5%. Pamulihan anu mantep sareng stabil sababaraha nagara berkembang anu diwakilan ku China parantos nyayogikeun dukungan anu kuat pikeun pamulihan ékonomi Asia anu tetep. Pengembangan kerjasama régional anu teras-terasan di Asia ogé ngajamin stabilitas ranté industri Asia sareng ranté pasokan. Dina waktos anu caket, buruk épidemis di Jepang sareng India tiasa mangaruhan jangka pondok dina ékonomi Asia. Perlu diperhatoskeun pisan kana panyebaran, pencegahan sareng kontrol épidemi di dua nagara.  

Katilu, tingkat pertumbuhan industri manufaktur Éropa terus ngagancangkeun, sareng PMI naék ti bulan payun. Dina bulan April, PMI manufaktur Éropa ningkat ku poin persentase 1,3 ti bulan payun janten 60,8%, anu ningkat bulan-ka-bulan salami tilu bulan berturut, nunjukkeun yén tingkat pertumbuhan industri manufaktur Éropa terus ngagancangkeun dibandingkeun sareng bulan anu saacanna , sareng ékonomi Éropa masih ngajaga tren pemulihan anu kuat. Tina sudut pandang nagara-nagara utama, PMI manufaktur Karajaan Inggris, Italia, sareng Spanyol parantos ningkat dibandingkeun sareng bulan anu saencanna, sedengkeun PMI manufaktur Jérman sareng Perancis parantos dilereskeun sakedik dibandingkeun sareng bulan anu saencanna, tapi tetep tingkat luhur. Dina pertengahan April, kanaékan ageung dina kasus anu disahkeun tina radang paru-paru koronér anyar di nagara-nagara sapertos Jérman, Italia sareng Swédia parantos ngagaduhan tantangan énggal pikeun pamulihan ékonomi Éropa. Mertimbangkeun yén rebound tina wabah mahkota énggal tiasa nyababkeun perlambatan pertumbuhan ékonomi Éropa sanés, Bank Séntral Éropa nembé ngumumkeun yén éta bakal tetep ngajaga kabijakan moneter anu ultra leupas sareng bakal teras ngagancangkeun laju ngagaleuh hutang.  

Kaopat, tingkat pertumbuhan industri manufaktur di Amérika parantos kalem, sareng PMI parantos balik ka tingkat anu luhur. Dina bulan April, PMI manufaktur Amérika mangrupikeun 59,2%, turunna poin persentase 3.1 ti bulan payun, ngeureunkeun trend luhur terus-terusan salami dua bulan berturut, nunjukkeun yén tingkat pertumbuhan industri manufaktur Amérika parantos kalem dibandingkeun sareng bulan sateuacanna , sareng indéksna masih di luhur 59%, nunjukkeun Moméntum recovery ékonomi Amérika masih kawilang kuat. Diantara nagara-nagara utama, tingkat pertumbuhan industri manufaktur AS parantos kalem sacara signifikan, sareng PMI parantos balik ka tingkat luhur. Laporan ISM nunjukkeun yén PMI industri manufaktur AS turun ku 4 titik persentase ti bulan kamari ka 60.7%. Tingkat pertumbuhan produksi, paménta sareng padamelan kagiatan sadayana kalem turun ti bulan payun, sareng indéks anu aya hubunganana murag deui dibandingkeun sareng bulan anu saencanna, tapi tetep dina tingkat anu kawilang luhur. Éta nunjukkeun yén tingkat pertumbuhan industri manufaktur AS parantos kalem, tapi ngajaga tren pamulihan gancang. Supados tetep stabilkeun trend pamulihan, Amérika Serikat badé ngaluyukeun fokus anggaranana sareng ningkatkeun pengeluaran non-pertahanan sapertos pendidikan, perawatan médis, sareng panilitian sareng pamekaran pikeun ningkatkeun kakuatan ékonomi na sacara umum. Pupuhu Federal Reserve positip ngeunaan pamulihan ékonomi anu diarepkeun di Amérika Serikat, tapi ogé nekenkeun yén ancaman virus mahkota anyar masih aya sareng dukungan kawijakan anu teras-terasan masih diperyogikeun.

 


Pos waktos: Jun-03-2021